Vraag: Ik heb een vraag over medisch erfgoed in Nederland. Aan wie moet ik mijn vraag stellen?

De vraag kan het beste gesteld worden met behulp van ons contactformulier. De vraag komt dan automatisch terecht bij de redactie van deze site. De redacteur zal de vraag vervolgens doorsturen naar de conservator met de juiste expertise.

Vraag: Ik heb een oud medisch object, kan ik dit door jullie laten taxeren?

De conservatoren doen geen taxaties. Voor het taxeren van oude medische objecten kunt u het beste een antiquair raadplegen.

Vraag: Ik heb een oud medisch instrument, anatomisch model of preparaat (schedel, preparaat of sterk water etc.) dat ik wil schenken aan een van de medische musea. Kan dit en hoe gaat dit in zijn werk?

Ja, u kunt uw object altijd ter schenking aanbieden. Dit kan met behulp van het contactformulier. Door de conservatoren van de aangesloten musea wordt vervolgens besloten in welke van de medische collecties het object het beste kan worden ondergebracht. Wel nemen we de vrijheid een schenking (geheel of gedeeltelijk) af te wijzen. Indien dit het geval is zullen wij hiervoor ook de reden geven. Wij kopen in principe nooit een object van particulieren.

Vraag: Ik zou graag een object uit een collectie lenen. Bestaat deze mogelijkheid?

Wij staan open voor het uitlenen van objecten, afhankelijk van de omstandigheden. U kunt hierover het beste contact opnemen met de betreffende instelling.

Vraag: Ik wil een lezing over medisch erfgoed organiseren. Wie kan ik hiervoor het beste benaderen?

Conservatoren uit de verschillende instellingen kunnen lezingen verzorgen. Neem contact op via het contactformulier en we helpen u graag verder. Indien het onderwerp van de lezing niet tot de expertise van één van ons behoort zullen wij u suggesties geven voor alternatieve sprekers (bijv. medisch historici, kunsthistorici, conservatoren van andere niet aangesloten musea).